Om våra lärare

Ma Baoguo

Ma Baoguo

Ma Baoguo har tränat kampkonster sedan han var sex år gammal, och tränat qigong och meditation sedan tonåren. Han är mästare inom Chen-stilen i Taiji, där han är elev till mäster Wang Changhai, och inom Hebei-stilen i Xingyi under legenden mäster Shang Ji. Tack vare en av sina mästare som var Taoistisk munk så fick han lära sig en Taoistisk traditionslinje på djupet. Idag lär han ut Chen Tai Chi, Hebei Xingyi, samt Hunyuan qigong och Hunyuan Tai Chi. Hans kampkonstkunskaper fokuserar på att allting i träningen ska fungera i verkligheten i äkta självförsvar, och att qigongträning ska stötta detta så att man alltid bygger upp sin hälsa vidare i livet, istället för att slita på den. Se nu även vår artikel och intervju med Master Ma under Artiklar.

 

Daniel Skyle är Xingyi-elev hos Alex Kozma, känd för sina böcker Esoteric Warriors, Through the Mysterious Gate och den senaste Warrior Guards the Mountain som kom ut 2010. Han har även tränat för andra lärare och tränar med dem till och från, som Frank Allen i New York och Lee Burkins i Colorado.

Vi bad att bli borttagna från Energy Arts Instructor listing den 13/9 2010, men de har ännu inte gjort så. Vi har valt att inte längre arrangera workshops eller kurser för Bruce Frantzis och Energy Arts, pga av olika åsikter om hur man bemöter elever, bland annat kvinnliga elever. Vi har gått ur organisationen.