Levande Stillhets Klasser

Levande Stillhet har fasta klasser i Kristianstad och kommer för första gången att starta fasta klasser i Malmö hösten 2008. Vi har sju till åtta klasser i veckan, där varje klass är en och en halv timme lång. Varje kursomgång är sex gånger. Kurserna rullar inte terminsvis, och för de som vill fortsätta finns det fortsättningskurser att gå vidare i. Snittantalet elever per klass är tio; om en klass har tjugo eller trettio elever är det omöjligt att ge individuella rättelser.

Alla klasser är inriktade på qigong som hälsoträning, med ett visst fokus mot meditationsträning för hälsa inlagt i det (du kan läsa mer om vad det innebär i avsnittet Traditionell Meditation under sektionen Vad är qigong: texter). När man kommer in i en klass fortsätter man sedan träna steg för steg ihop med andra elever som är på ungefär samma nivå som en själv. Det är inte blandade klasser där nybörjare står bredvid elever som tränat i tio år, utan nivån hålls någorlunda jämn då det underlättar inlärningen för både individen och gruppen. Av samma anledning innehåller varje lektion både teorikunskaper och praktik.

På grund av högt intresse för klasserna har vi ofta platsbrist och kölista. Vill du anmäla dig till en nybörjarklass så försök att göra det i ganska gott om tid.

Om du inte kan gå i en fast klass så finns möjligheten att ta privatlektioner. De är i första hand öppna för de som redan går i klasserna, men i mån av tid så tas folk utifrån in också. Du kan läsa mer om hur det är upplagt och vad det kan innebära för dig och din hälsa under Privatlektioner. För de som inte är fasta elever hos Levande Stillhet är alltid första privatlektionen endast diagnos; sedan är idealet för ett skräddarsytt program ungefär sex gånger spridda under ett halvår.