Hjälpsam guide till Levande Stillhet

Den här sektionen är till för att ge dig en kort, enkel guide till den här hemsidan – en översikt över vad varje sektion har att erbjuda. Råden här kommer att göra det lättare för dig att navigera på Levande Stillhets hemsida, och de uppdateras allt eftersom sidan växer från sina nuvarande 700 sidor och vidare upp mot 2000.

Välkommen till Levande Stillhet.

Översikt över hemsidans sektioner

Här följer en genomgång över sektionerna och informationen vi gjort tillgängliga för allmänheten på vår hemsida. Var och en har en kort beskrivning så att du lättare hittar här.

Om läraren

Här hittar du information om grundaren av Levande Stillhet, Daniel Skyle, hans bakgrund, vilken träning han har och vilka traditionslinjer han ingår i.

Våra lärare

Här hittar du information om våra två huvudlärare, qigongmästarna Bruce Frantzis och Ma Baoguo, med en kort kommentar om vad de tränar och lär ut.

Levande Stillhets kurser

I den här sektionen hittar du en översikt över kurserna Levande Stillhet erbjuder, samt våra privatlektioner. En kort genomgång inkluderas för varje ämne, men alla har den gemensamma nämnaren att de skräddarsys efter gruppen eller individen. Ämnena är sedan fördjupade i sektionen Vad är qigong: texter? som du hittar i sidomenyn. I den här sektionen hittar du även information om våra workshops och retreats. På den här sidan hittar du en också en genomgång över de olika qigongseten Bruce Frantzis lär ut, samt en introduktionsguide till den kritiskt viktiga basträningen som bör ingå i alla traditionella qigong- och Inre Stilar-system, likaväl som i klassisk andlig träning.

Levande Stillhets Företagsprogram

Platsen där vi beskriver våra företagsprogram och de unika färdigheterna vi har i att skräddarsy qigong, meditation och NLP-lösningar för individer såväl som organisationer. Vi skräddarsyddar för att förbättra hälsa, mental klarhet, och din förmåga att utföra din arbetsuppgift så effektivt som möjligt, med tekniker som gör att du kan bli skickligare trots att du blir äldre. Bland det vi rekommenderar företag – att utveckla och uppskatta sina förändringsfaktorer, de individer som påverkar mycket i ett företag genom rollen de har – finns förklarat här.

NLP och kommunikation

Vår sida om NLP, Neurolinguistic Patterning. Vi arbetar med den gren av NLP som är känd som Ekologisk NLP, och på den här sidan hittar du texter om hur NLP kan hjälpa dig att få tillgång till alla verktygen du faktiskt har med dig, och samtidigt hjälpa dig tänka klarare, se lösningar lättare, och kommunicera så att du får fram det du verkligen ville säga. Här hittar du även kurser och workshops med Cricket Kemp, som kommer tillbaka till Malmö för att starta en NLP Practitioner hösten 2009. Detta är den första NLP Practitioner som följer riktlinjerna från the Professional Guild of NLP från England.

Nyheter

Här hittar du nyheter om Levande Stillhet, vare sig de gäller föreläsningar för allmänheten, nypublicerade artiklar, våra lärare, eller nyheter om vilka nya texter som lagts ut på den här hemsidan. Kommentarer till vår bevakning över hur kinesisk medicin utvecklas i Sverige hittar du under Vad är qigong: texter, tillsammans med en del upplagda debattartiklar.

Databas

Ett unikt projekt. Vad vi vet så existerar ingenting liknande på hela webben just nu. Den kommer även, precis som resten av sidan, att vara tvåspråkigt på engelska, och liknande existerar inte på den engelska webben heller. Den här sektionen kommer sakta att växa till en databas som täcker flera tusen sidor information, med störst fokus på qigong, traditionell meditation, kinesisk medicin och energiträning och ämnen länkade till dessa. Under den här sektionen hittar du även Databasen: förhandstitt, vilket ger dig en liten förhandssmak genom texter vi lägger ut från den fulla databasen. Du kan även gå in på Innehållsträdet och se det fulla spektrat databasen kommer att täcka.

Vad är qigong?

Detta är själva hemsidans kärna. Här hittar du information om traditionell qigong, traditionell meditation, Taoismen, kinesisk medicin, stresshantering och hur du läker stresskador, och om traditionell Tai Chi likaväl som andra relaterade ämnen och specifika fördjupningar. Bland dem är säkerhetstipsen du behöver känna till för att träna qigong säkert samt fördjupningstexter om olika fasetter av qigong. De här texterna är alla specifikt skrivna som en guide för dig som känner till mycket litet om qigong och vill ha en stabil grund att stå på i framtiden. Vissa bör läsas före andra för att ge dig full nytta av det du läser, men om det är nödvändigt så står rekommendationen i inledningen. Det är också i den här sektionen som du hittar våra korta texter om de Inre Stilarna Baguazhang, Taiji, Xingyiquan skrivna för stilguiden på Fightermag.se. Våra sidor här uppdateras kontinuerligt med videoclip vi väljer ut som representativa för mycket hög kvalitet inom de tre stilarna.

Energiskador

Ännu en sektion som är unik för den här sidan. Här hittar du information om skadorna som kan uppstå om energiträning är utlärd eller tränad fel. Alla tekniker inom qigong, meditation, Yoga eller liknande är precis som mediciner i Väst: bra för din hälsa om de används korrekt, blir övervakade och skräddarsydda för eleven. Om inte, så kan de, precis som en överdos eller fel medicin, ställa till med hälsoproblem istället för att åtgärda dem. Bland utövare av traditionell qigong och kinesisk medicin tas detta för givet. Här i Väst är det mycket få lärare som känner till det.

Hur du letar lärare

Tätt länkat till den förra sektionen är den här allmänna och förenklade genomgången av råd för hur du letar kunniga lärare. Checklista och frågor att ställa inkluderas. Du hittar även en förkortad version av under Företagspaket – råd till ansvariga.

Artiklar

Daniel Skyle, Levande Stillhets grundare, är också författare och frilansjournalist. Här hittar du ett urval av artiklar publicerade under de gångna femton åren, alltifrån i Svenska Fighter i tryck eller på nätet, till engelska facktidskrifter. I framtiden kommer du också att hitta texter här skrivna av inbjudna gästskribenter från hela världen som är framstående inom sitt kunskapsområde.

Kontakta oss

Kontaktinformation för Levande Stillhet.

Länkar

Länkar som är noggrant utvalda för att erbjuda liknande hög kvalitet som vi försöker göra här. Länkar inriktade på att fördjupa dina kunskaper om träningen, eller om fasetter av den på olika sätt.

English

Länken till vår engelska version av sidan, www.livingstillness.se.

Bruce Frantzis Sverige 2009

Information om en av våra huvudlärare, den Taoistiske qigongmästaren Bruce Frantzis och hans besök i Sverige för workshops i Malmö och Stockholm våren 2009.

Målet med alla den här informationen är att ge dig en stabil bas för kunskap. Vi hoppas att de kan hjälpa dig vidare i din träning och ge dig både stabilare hälsa - och ett mer levande liv.

Den hjälpsamma guiden är över. Välkommen in.