Databasen: Förhandstitt

Levande Stillhets Databas över qigongträning kommer att täcka in 1500 sidor text skriven endast för hemsidan, men den kommer att växa sakta, steg för steg, som ett träd växer, med texter sakta inlagda en i taget. Däremot så kommer du att kunna tjuvkika på olika exempel från texterna under den här rubriken fram till dess.

Vi kommer att lägga ut olika texter då och då för dig som är nyfiken på att se vad som går att hitta när hela databasen är uppe. Vad vi vet är projektet unikt. Målet med det är att ge glada amatörer och seriösa utövare tillgång till information med hög kvalitet som helt handlar om den gamla, traditionella träningen som finns inom både qigong, Tai Chi och meditation. Mycket få i Väst känner till den, och för den som letar information är det en djungel där alla säger att de kan mest och vet bäst. Ett av våra mål med att skriva den här informationen för nätet är att försöka hålla liv i gamla, hela qigong- och meditationstraditioner, som just nu håller på att vattnas ut helt i Väst. Vi hoppas att informationen på den här hemsidan kan bidra till att delar av den gamla, traditionella träningen överlever och på så sätt kan fortsätta ge folk den fantastiska hjälpen för ens liv och hälsa som den erbjuder.

Databasen kommer att vara upplagd för hur du tränar, inte vad. Den kommer att skära över alla stilar med olika grundprinciper och träningsråd som bör vara del av din träning – grundprinciper som bör ingå i all traditionell qigong, traditionell meditation och traditionell Tai Chi, oberoende av stil.

Det första du kan läsa om under sommaren 2006 är hur olika qigongtraditioner fungerar. Du kan även hitta en kort text om så kallad Spontan qigong. Välkommen hit.