Databas

Här kan du se vilka ämnen som kommer att finnas tillgängliga på Levande Stillhets Databas.

Målet med databasen är att ge människor tillgång till information som i vanliga fall är mycket sällsynt. Detta kommer att inkludera hur du tränar energiträning och gör det så säkert och så effektivt som möjligt. Det täcker in qigong, meditation, Tai Chi, och allting annat som direkt eller indirekt tränar ditt sinne och ditt energisystem på olika sätt.

Det är, vad vi vet, ett unikt projekt. Liknande existerar varken på svenska eller engelska ute på nätet. Du hittar översikten över ämnena här: Innehållsträd

Databasen kommer inte att vara inriktad på en specifik stil, utan kommer att ge generell information om hur du tränar, vilket är det viktigaste man behöver veta. Det finns enormt många olika sorters stilar inom den här sortens träning och en del är mer effektiva än andra, men även om du tränar det mest effektiva du kan hitta och tränar det fel så kommer hälsoeffekten du får ut att bli mycket liten.

Vår förhoppning är att grunderna för databasen kommer att vara tillgängliga från och med 2008 och framåt, men redan nu kan du hitta fröna till den under Vad är qigong? där allt fler texter läggs ut som kommer att inkluderas i databasen i sig. Du kan även tjuvkika på vad som kommer att finnas på den här nedan, eller gå in på Databasen: förhandstitt för att läsa några av texterna redan nu. Välkommen hit.